Spejarscout

Spejarscouterna är 12-14 (15) år gamla. Man blir spejarscout när man börjar åk 6/7 i skolan. Spejarscouterna hör till patruller med 4-12 andra spejarscouter och har patrullmöten varje vecka. Ibland samlas även alla spejarscouter i kåren för att delta i ett gemensamt program. Under en termin gör patrullen aktiviteter som anknyter till ett visst tema (t.ex. kreativitet eller lägerliv). Patrulledaren är en explorerscout (15-17 år) och varje patrull har också en lots som kan hjälpa patrulledaren ibland att fixa lite häftigare program. Läs mer...

Repovesi hajk 11-12.10

Lördagen den 11 oktober träffades spejarscouterna och ledarna vid Hansas för att packa all utrustning i bilarna, utan att glömma maten. Efter två timmars bilresa och många omvägar senare var vi framme vid Repovesi nationalpark. Vid ingången planerade vi vår vandringsrutt och efter ca.  1 km vandring var vi framme vid hängbron som sträckte sig över träsket . Att slippa över bron gick galant för spejarscouterna men en del ledare tänkte bli kvar på andra sidan, p.g.a. höjdskräck. Efter att alla hade sluppit över bron började allas magar sakta men säkert kurra, tillsammans skar vi grönsaker och knackisar för fulla muggar medan elden knastrade. Snabbt var måltiden färdig när där fanns många duktiga speijare! ps. Det blev knackissoppa med MYCKET knackisar. Färden fortsatte sedan mot Kuutinkanava där vi skulle övernatta och laga mycket lyxig mat. Ledarna blev törstiga på kaffe och speijarna på kakao och saft, efter vår lilla paus gick vi upp mot Mustalamminvuori utan våra extra tyngder(rinkan) på axlarna. På platsen fanns det ett utsiktstorn som man kunde klättra upp i, om man vågade. De som inte vågade, som igen en gång var ledare, missade nog en finfin utsikt. Pointen var att där fanns ett träsk som var alldeles svart när man kikade där uppifrån. Hungriga igen en gång började vi efter de fina utsikterna gå tillbaks mot övernattningsstället där vi sedan satte upp tälten och sen fick vi grönsaker och viltskav till middag. Efter middagen söktes och täljdes grillpinnar till marshmallows som vi grillade. Då alla marshmallows var upp ätna hade vi ett trevligt lägerbål. Vi var mycket trötta efter dagen och hoppa ner i sovsäckarna. På morgonen vaknade vi pigga upp och väckte ledarna som hade försovit sig på grund av att väckarklockan inte ringde. Så kokade vi morgongröt och talade om dagens program. Vi fick packat ihop all utrustning på rekord tid och traskade i väg med mycket rask fart mot Määkijä, där vi skulle tillreda makaroni och maletkött blandning. När vi var mätta gick vi till en dragflotte och drog oss över till andra sidan där vi gick till bilen och tog en kex paus före vi startade iväg mot Hansas.

 

Veckoslutets totala kilometersaldo blev ca. 12 km, dessutom hade vi jätte tur med vädret då det inte regnade när vi var där men så fort vi satt oss i bilen för hemfärd så började det droppa vatten.

Hajken var mycket lyckad på alla sätt och hela gänget kom hem med ett gott humör och rökluktande kläder!