På gång i kåren

 

Paus i verksamheten p.g.a. coronaviruset

Just nu är det paus i kårens verksamhet fram till den 15.4.2020 p.g.a. coronaviruset Covid-19. Kårens styrelse har valt att följa Finlands Scouters riktlinjer och vi håller er uppdaterade gällande läget. Läs Finlands Scouters utlåtande här.

 


Medlemsavgift 2020

Medlemsavgiftsräkningarna skickades ut den 18.3.2020 per e-post åt alla kårens medlemmar. Räkningen hittas här.


Aktiviteter under verksamhetspausen den 17.3-20.5.2020

Vi vill såklart möjliggöra scoutiga aktiviteter för våra medlemmar även nu då vi inte har möjlighet att ses. Vi skickar ut tipsen via e-post, men följ gärna med kårens sociala medier (facebook och instagram) och här på kårens hemsida för all aktuell information.

För vargungarna och de yngre äventyrsscouterna kommer vi varje vecka att dela fyra aktivitetstips under de kommande månaderna. Tanken är att scouten kan göra dessa aktiviteter hemma med sin familj, ni väljer såklar de aktiviteter som är mest lämpliga för er.

För äldre äventyrsscouter, spejarscouter och explorers kommer vi att på söndag lansera en lekfull tävling "Gyllene ÖSaren". Det blir en rad aktiviteter över fyra veckors tid. Vi arbetar i mindre patruller och har kontakt via WhatsApp. Vi skickar närmare information om detta inom kort.


#Scoutahemma-tygmärket åt alla kårens scouter som gjort aktiviteter under verksamhetspausen. 

Vi delar ut märken direkt då vi kan ses igen.

 

 

 

 


Kåren har hyrt en tomt vid Hedåsen i Gumbostrand

Kåren har skrivit på ett långt arrendeavtal (med Sibbo Kommun) för en tomt söderom Hedåsen i Gumbostrand var vi tänkt bygga en större Kota och ett vedlider. Tanken är att flytta vår friluftsverksamhet dit från och med höstterminen. Vi är väldigt ivriga inför projektet.


 


 

Styrelsen 2020

Under årsmötet den 1.3 valdes följande personer till kårens styrelse för år 2020. Tveka inte att ta kontakt med oss i frågor som gäller kåren.

Kårchef: Jens Hannuksela
Uppdragschef: Ida Mäntylampi
Programchef: Fanny Serenius
Sekreterare: Fanny Jonasson
Kårekonom: Juho Ahlberg      
Finansieringsansvarig: Nina Martin
Materialförvaltare: Tony Hiltunen
Styrelsemedlem: Linda Frantz

Händelser våren/sommaren 2020

Här nedan samlar vi all evenemangsinformation! Ni hittar även länkar till anmälningen i Kuksa under de evenemang som kräver anmälning. Kontakta er gruppledare ifall ni har några frågor.

Inga händelser på kommande